ΕΠΕΙΓΟΝ: Ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με το χαράτσι της ΔΕΗ

Τις τελευταίες ημέρες, εντελώς αιφνιδιαστικά, εκδόθηκαν εντολές διακοπής ρεύματος για λογαριασμούς που δεν είχε πληρωθεί το χαράτσι της ΔΕΗ. Είναι σαφές ότι γίνεται προσπάθεια από μεριάς του υπουργείου Οικονομικών, λίγο πριν τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ, να τρομοκρατήσει τους πολίτες ώστε να καταφέρει να «μαζέψει» ό,τι προλάβει.

Η λογική τού «ό,τι αρπάξουμε» διαπερνά πλήρως την τακτική της κυβέρνησης, που κινείται στα όρια της παρανομίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπου υπήρξε άμεση αντίδραση επιτροπών-συνελεύσεων (π.χ. Εξάρχεια, Γκύζη, Γλυφάδα κ.ά.), οι παρεμβάσεις στα τοπικά γραφεία της ΔΕΗ έφεραν άμεσο αποτέλεσμα. Οι διευθυντές με μεγάλη ευκολία αποδέχτηκαν να επανασυνδέσουν χωρίς όρους και προϋποθέσεις το ρεύμα σε όσα σπίτια είχε διακοπεί!
Είναι σημαντικό για το κίνημα να μην επιτρέψει να κυριαρχήσει στον κόσμο ο φόβος. Η αυτοπεποίθηση που κερδήθηκε μέσα από τη δυναμική πορεία των τελευταίων μηνών πρέπει να ενισχυθεί. Πέρα από τη νομική αντιμετώπιση (που επεξεργάζονται οι συναγωνιστές δικηγόροι), οι άμεσες πρωτοβουλίες που παίρνουν κινήσεις-επιτροπές-συνδικάτα κινούνται σε τρεις κατευθύνσεις, όπως πετυχημένα γινόταν μέχρι σήμερα:
 
– Επαγρύπνηση-περιφρούρηση-
αποτροπή διακοπών από τα συνεργεία των εργολάβων – Επανασυνδέσεις στις γειτονιές.
– Παρεμβάσεις στα κατά τόπους γραφεία ΔΕΗ για άμεσες επανασυνδέσεις και αποδοχή πληρωμής μόνο του ποσού που αντιστοιχεί στην κατανάλωση ρεύματος ρεύματος.
   – Επισκέψεις στα γραφεία των εργολάβων και απαίτηση άμεσης αναστολής της υλοποίησης των εντολών διακοπής που έχουν εκδοθεί.
   – Δράσεις στα κέντρα έκδοσης διακοπών της ΔΕΗ και των άλλων παρόχων.

Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες. Ο συντονισμός κι η αλληλοενημέρωση κάτι παραπάνω από αναγκαία. Δεν θα τους αφήσουμε να τρομοκρατήσουν τον κόσμο της εργασίας.

– ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ
– ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
– ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
– ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-
ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: