Πολίτες Ενάντια στα Χαράτσια Άρτας: Κανένας μόνος και αβοήθητος.

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα Τετάρτη 7 Μαρτίου οι Πολίτες Ενάντια στα Χαράτσια της Άρτας μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Καλούν τους πολίτες να συνεχίσουν την άρνηση πληρωμής, όπως επίσης και τη συμμετοχή στα ομαδικά εξώδικα.

Κατά τη συνέντευξη τύπου ανέφεραν: Οι Πολίτες ενάντια στα Χαράτσια αισθάνονται την ανάγκη να συγκαλέσουν τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, για να επικοινωνήσουν με τον κόσμο της Άρτας τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με το διαβόητο πλέον χαράτσι της ΔΕΗ.

Όπως γνωρίζετε, την Παρασκευή 2 Μαρτίου η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε, προτάσσοντας την προστασία των καταναλωτών, ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση που το ειδικό τέλος ακινήτων δεν πληρωθεί μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.
Έτσι, κατ’ εφαρμογή της ετυμηγορίας του ΣτΕ κανένας καταναλωτής δεν κινδυνεύει με διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, σε περίπτωση που δεν έχει πληρώσει καμία από τις δόσεις του ειδικού τέλους ακινήτων.
Αυτή η απόφαση του ΣτΕ δικαιώνει απόλυτα τους πολίτες που εξ αρχής εναντιώθηκαν στο αντισυνταγματικό και παράνομο χαράτσι, που κατ΄ ευφημισμό βαφτίστηκε «τέλος» για να χωρέσει εκβιαστικά μέσα στον λογαριασμό της ΔΕΗ. Να θυμίσουμε ότι στις 19 Ιανουαρίου, όταν η συγκεκριμένη κίνηση έλαβε σάρκα και οστά στην Άρτα, στο ψήφισμα που εκδόθηκε αναφέραμε:
«Το χαράτσι αυτό είναι άδικο, παράνομο και αντισυνταγματικό!   Αποκαλείται ως τέλος ένας φόρος χωρίς καμία ανταποδοτική προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, μετατρέπει ως φοροεισπράκτορα του κράτους μία ιδιωτική εταιρία (όπως είναι η ΔΕΗ) και συνδέει ένα κοινωνικό αγαθό, όπως είναι η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, με την καταβολή ενός φόρου, η άρνηση πληρωμής του οποίου έχει σαν συνέπεια τη στέρηση αυτού, πράγμα που αντίκειται τόσο στο Σύνταγμα, όσο και στην Ευρωπαϊκή Κοινοτική Νομοθεσία. Η ηλεκτρική ενέργεια είναι αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού της κοινωνίας.»
Όπως καταλαβαίνετε, αισθανόμαστε απόλυτα δικαιωμένοι με την εξέλιξη της υπόθεσης και θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνέβαλαν στο να δημιουργηθεί αυτό το κύμα αντίστασης στο εκβιαστικό, αβάστακτο χαράτσι. Ο μεγαλύτερος έπαινος βέβαια ανήκει στον απλό κόσμο, που παρά τον βομβαρδισμό άμεσων και έμμεσων απειλών, δεν υπέκυψε στον αντισυνταγματικό εκβιασμό.
Είναι βέβαιο ότι αυτοί που εμπνεύστηκαν το Χαράτσι και έχουν θέσει τον λαό της Ελλάδας στην Προκρούστειο κλίνη των στόχων του Μνημονίου θα αντεπιτεθούν, χωρίς να ενδιαφέρονται για τα ανθρώπινα θύματα που αφήνουν πίσω τους. Ήδη απεργάζονται νέα σχέδια, νέα χαράτσια, νέους τρόπους να απομυζήσουν τον κόπο και τον ιδρώτα των Ελλήνων για να καλύψουν τα δικά τους ελλείμματα ικανότητας, ηθικής και δημοκρατικής νομιμοποίησης.
Δεν φοβόμαστε πλέον. Γνωρίζουμε πια και εσείς και εμείς τον τρόπο να αντιδράσουμε στα σχέδιά τους: Μαζική, συλλογική, συντονισμένη και απόλυτα νόμιμη αντίσταση στις απάνθρωπες επιθέσεις τους. Εδώ, στα γραφεία του πρώην ΣΕΣ είχαμε χαράξει την πρώτη γραμμή άμυνας και στεφθήκαμε νικητές. Εδώ, θα συνεχίσουμε την αντίστασή μας, εμείς, εσείς, οι εκατοντάδες των συμπολιτών μας που συμπεριλήφθηκαν σε ομαδικά εξώδικα εναντίον του φοροεισπράκτορα, της ΔΕΗ.
Στην αρχή είχαμε σαν σύνθημα: ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ. Αυτό το κερδίσαμε ήδη. Το νέο μας σύνθημα είναι: ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΚΙ ΑΒΟΗΘΗΤΟΣ!»
 
 
 
 
Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: