ΓΕΝΟΠ: 500.000 λογαριασμοί στο χρονικό όριο διακοπής

Προειδοποίηση στέλνει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στην κυβέρνηση πως δεν θα ανεχτεί να πιεστεί ή ακόμα χειρότερα να απειληθεί τεχνίτης που θα αρνηθεί να εκτελέσει εντολή διακοπής ρεύματος σε σπίτια φτωχών και ανέργων. Η νίκη δεν είναι μακριά εκτιμά η ΓΕΝΟΠ αναφερόμενη στο γεγονός πως ο υπουργός Οικονομικών ανήσυχος απ΄ το γεγονός ότι οι λογαριασμοί για τους οποίους έχει λήξει το 80ημερο ξεπερνούν τις 500.000 (και συνεχώς αυξάνονται) ετοιμάζει τροπολογία για να αυξήσει, να επιμηκύνει το όριο (που μετά από αυτό βγαίνει η εντολή διακοπής) και να το πάει στις 120 ημέρες! Η ΓΕΝΟΠ καλεί τους τεχνίτες να ενημερώσουν τους συνδικαλιστές της περιοχής τους σε περίπτωση που πιεστούν από οποιονδήποτε να εκτελέσουν εντολή διακοπής ενώ ζητά από τους πολίτες που δεν έχουν να πληρώσουν να έρθουν σε επαφή με τους συνδικαλιστές, τους εκπροσώπους κομμάτων, Δήμων και οργανώσεωνφτιάχνοντας με αυτόν τον τρόπο μια ανθρώπινη αλυσίδα κοινωνικής αλληλεγγύης έξω από το σπίτι κάθε φτωχού και ανέργου.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ (ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ)

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο προειδοποιεί ότι δεν θα ανεχτεί να πιεστεί ή ακόμα χειρότερα να απειληθεί τεχνίτης που θα αρνηθεί να εκτελέσει εντολή διακοπής ρεύματος (λογαριασμών που περιλαμβάνουν το χαράτσι) σε σπίτια φτωχών και ανέργων συνανθρώπων μας.

Προειδοποιούμε ότι όταν και όπου συμβεί κάτι τέτοιο, η αντίδραση μας θα είναι σκληρή και άμεση.
Σε όσους μας ρωτούν «μα που ξέρετε ποιος είναι ο φτωχός και ποιος όχι», απαντάμε ότι με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας (ύψος λογαριασμού, ιστορικό διακανονισμών) αλλά και με την επαφή μας με τον κόσμο, μπορούμε να ξέρουμε.
Συνάδελφοι,
Κρατάμε γερά
Να μη λυγίσει κανείς μας
Οι φτωχοί και οι άνεργοι συνάνθρωποί μας περιμένουν να σταθούμε δίπλα τους
Συνάδελφοι,
Όποιος και αν είναι αυτός που θα σας πιέσει να εκτελέσετε εντολή διακοπής ενημερώστε αμέσως τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στην περιοχή σας ή τηλεφωνήστε στην Ομοσπονδία. Την άλλη ώρα θα είμαστε εκεί.
Συνάνθρωποι, που είσαστε άνεργοι, που «δεν τα βγάζετε πέρα»
α) Πριν σας κόψουν το ρεύμα
Ελάτε σε επαφή με τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στην περιοχή σας, ελάτε σε  επαφή με τους εκπροσώπους κομμάτων, Δήμων και οργανώσεων και ενημερώστε τους έγκαιρα.
Φτιάξτε όλοι μαζί μια ανθρώπινη αλυσίδα κοινωνικής αλληλεγγύης έξω από το σπίτι κάθε φτωχού και ανέργου
β) Αν παρά ταύτα σας κόψουν το ρεύμα
Ειδοποιήστε-ενημερώστε τα στελέχη μας στην πόλη σας, ενημερώστε τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ειδοποιήστε τους κοινωνικούς φορείς
Σε όσους ρωτάνε «μέχρι που θα πάει ο αγώνας» μας, απαντάμε «ως το τέλος».
Και το τέλος είναι να αποσυνδεθεί η πληρωμή του χαρατσιού από την διακοπή του ρεύματος.
Το τέλος είναι να φύγει το χαράτσι από τους λογαριασμούς γιατί το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού της κοινωνίας.
Συνάδελφοι, Φίλοι καταναλωτές
Η νίκη δεν είναι μακριά.
Ο υπουργός Οικονομικών ανήσυχος απ΄ το γεγονός ότι οι λογαριασμοί για τους οποίους έχει λήξει το 80ημερο ξεπερνούν τις 500.000 (και συνεχώς αυξάνονται) ετοιμάζει τροπολογία για να αυξήσει, να επιμηκύνει το όριο (που μετά από αυτό βγαίνει η εντολή διακοπής) και να το πάει στις 120 ημέρες!
Φοβούνται, τρέμουν γιατί τώρα έρχονται αντιμέτωποι με το νόμο έκτρωμα που ψήφισαν.
Όμως πρέπει να καταλάβουν ότι με το να μεταθέτουν το χρονικό όριο για την έκδοση εντολών διακοπής, τίποτα δεν θα αλλάξει.
Εκείνο το οποίο σίγουρα θα γίνει είναι να καταστραφεί η ΔΕΗ της οποίας ο ρόλος δεν είναι να είναι φοροεισπράκτορας και εκβιαστής του Ελληνικού λαού.
Για αυτό για μια ακόμα φορά καλούμε την κυβέρνηση έστω και τώρα να αντιληφθεί τι ακριβώς έχει κάνει και να απαλλάξει τη ΔΕΗ και τους καταναλωτές από το χαράτσι και τον εκβιασμό που τους ασκείται

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

http://www.genop.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1175:2012-02-02-11-05-23&catid=1:2009-08-08-10-27-00&Itemid=2

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: