Ανοικτή συνέλευση επιτροπής Ιεράπετρας ενάντια στα χαράτσια τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου

Έχοντας φτάσει πλέον και στη λήξη της προθεσμίας των 80 ημερών για την αποπληρωμή των πρώτων λογαριασμών της ΔΕΗ, που περιέχουν το αντισυνταγματικό χαράτσι, το κράτος δε χάνει την ευκαιρία να προσπαθήσει να εκφοβίσει τον κόσμο. Οι ιθύνοντες της εταιρείας της ΔΕΗ απειλούν ότι θα προχωρήσουν σε διακοπές του ρεύματος. Πρέπει να σημειώσουμε ότι το σωματείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, αλλά και οι εργαζόμενοι σε εταιρείες ιδιωτών εργολάβων, έχουν αρνηθεί να συμμετάσχουν σε διακοπές ρεύματος που αφορούν πολίτες που δεν έχουν πληρώσει το ειδικό τέλος.

Ως εκ τούτου και εμείς ως ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ της περιοχής μας επαναλαμβάνουμε τις πάγιες θέσεις μας:

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ γιατί δεν έχουμε, γιατί μας έχουν ξεζουμίσει, γιατί μας οδηγούν στην εξαθλίωση.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ γιατί τα χρήματά μας θα πάνε στους τοκογλύφους δανειστές και στις τράπεζες και όχι στους μισθούς και τις συντάξεις μας, την υγεία, την παιδεία την κοινωνική ασφάλιση και την ανάπτυξη της χώρας.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ γιατί δεν χρωστάμε, γιατί δεν δημιουργήσαμε εμείς τα χρέη τους.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ γιατί το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν θα υποκύψουμε στον εκβιασμό τους που απειλεί να αφήσει συνανθρώπους μας, εμάς και τις οικογένειές μας χωρίς ρεύμα.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ γιατί όσο υποκύπτουμε, τόσο θα επινοούν χαράτσια, τόσο θα κόβουν μισθούς και συντάξεις, τόσο θα ξεπουλούν όσα με μόχθο δημιούργησαν οι πατεράδες μας, τόσο θα καταστρέφουν την κοινωνία και τη χώρα.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ:

1. πληρώνουμε μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στην νόμιμη οφειλή μας. Πώς γίνεται:

• Πάμε στο ΑΤΜ της τράπεζας που έχουμε λογαριασμό και κάρτα αναλήψεων ή σε τράπεζα με μηχάνημα που δέχεται μετρητά χωρίς κάρτα. Επιλέγουμε: α) Άλλες συναλλαγές, β) Πληρωμές ΔΕΚΟ, γ) ΔΕΗ

• Πληκτρολογούμε τον 12ψήφιο κωδικό «ηλεκτρονικής συναλλαγής» και θα μας ζητηθεί να ορίσουμε ποσό πληρωμής.

• Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό αυτό που αντιστοιχεί στο χαράτσι (πάνω δεξιά ΕΕΤΗΔΕ). Πληκτρολογούμε το ποσό που απομένει στο μηχάνημα.

• Παίρνουμε την απόδειξη και μαζί με αντίγραφο του λογαριασμού και της ταυτότητάς μας τα δίνουμε στον υπάλληλο του έχει ορίσει ο Δήμος Ιεράπετρας προκειμένου να γίνουν προσφυγές, έτσι όπως δεσμεύτηκε η Δημοτική Αρχή μετά την κινητοποίηση και των Φορέων της περιοχής μας.

2. Να δημιουργήσουμε ομάδες επιφυλακής και επανασύνδεσης σε κάθε γειτονιά. Να αποτρέψουμε σε όποιον τολμήσει να μας κόψει το ρεύμα. Αλλά ακόμα και στην περίπτωση που καταφέρει η ΔΕΗ να μας το κόψει, μπορούμε να το επανασυνδέσουμε, αρκεί να οργανωθούμε σωστά.

3. ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ενάντια στα χαράτσια και την πολιτική των μνημονίων και της αρπαγής της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας συμμετέχοντας στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ που θα πραγματοποιήσει τη επόμενη συνάντησή της, την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις 7μμ, στην αίθουσα ΜΑΡΙΑ ΛΙΟΥΔΑΚΗ (δίπλα από την δημοτική Βιβλιοθήκη)

ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: