Καλαμάτα: Παράσταση διαμαρτυρίας πολιτών στη ΔΕΗ

Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ, ζητώντας να μη γίνει διακοπή ρεύματος σε όσους έχουν πληρώσει το αντίτιμο του ηλεκτρικού ρεύματος και δεν έχουν καταβάλει την έκτακτη εισφορά για το ακίνητό τους, αλλά και σε εκείνους που δεν μπορούν να πληρώσουν, έκανε χθες αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ενάντια στο Χαράτσι. Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με το διευθυντή της ΔΕΗ Ευστ. Παπαντωνόπουλο. Ο περιφερειακός σύμβουλος Θαν. Πετράκος επισήμανε ότι εκκρεμεί η έκδοση απόφασης του ΣτΕ μετά από προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, αλλά και τη δήλωση του Ευρωπαίου επιτρόπου για την Ενέργεια, Γκίντερ Έτινγκερ, πως η ΔΕΗ δεν έχει δικαίωμα να κόβει το ηλεκτρικό ρεύμα.
Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, «είμαστε αποφασισμένοι να μη σας αφήσουμε να προχωρήσετε σε διακοπές ρεύματος», ενώ ζητήθηκε από το διευθυντή μια ξεκάθαρη απάντηση.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτ. Τσώνης χαρακτήρισε απαράδεκτο να γίνονται διακοπές ρεύματος για φορολογικούς λόγους και ζήτησε να μάθει σε ποιους κόπηκε το ρεύμα και ποιες είναι οι εντολές που δίνει η ΔΕΗ.
Ο κ. Παπαντωνόπουλος ανέφερε πως οι διακοπές ρεύματος που επιχειρήθηκαν αφορούσαν οφειλές χωρίς το επίμαχο τέλος, ενώ πρόσθεσε πως κατευθύνσεις για το μέλλον θα δώσει το Τμήμα Εμπορίας. Όπως σημείωσε, υπάρχουν δύο προγράμματα επεξεργασίας των στοιχείων και ότι ο πελάτης μπορεί να πληρώσει το τέλος μετά από 80 ημέρες.
Μέλος της αντιπροσωπείας παρατήρησε ότι η ΔΕΗ δεν έχει δικαίωμα να παραβιάζει το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με τον κάθε πελάτη της και να κόβει το ηλεκτρικό ρεύμα, για να προσθέσει πως η ΔΕΗ βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος, εκβιάζοντας τους πολίτες για να εισπράξει το χαράτσι. Προειδοποίησε δε με υποβολή μηνύσεων σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος σε άτομα που έχουν πληρώσει το αντίτιμο της δαπάνης για τη ΔΕΗ, χωρίς το χαράτσι.
Άλλο μέλος της αντιπροσωπείας πρότεινε να παρεμποδίζονται συνεχώς τα συνεργεία της ΔΕΗ όταν πάνε να κόψουν το ρεύμα.
Συνέντευξη Τύπου
Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στη συνέχεια στο εντευκτήριο του Δικηγορικού Συλλόγου, ο πρόεδρός του Κων. Μαργέλης χαρακτήρισε εκβιαστική και ανήθικη τη συμπεριφορά αυτή, όταν οργανισμοί οφείλουν 150-180 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ. Τυχόν διακοπή, συνέχισε, θα αναζωπυρώσει το κίνημα των αγανακτισμένων, που θα αντιδράσουν με όποιον τρόπο για την προστασία της ζωής και της περιουσίας τους.
Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ανέφερε ότι υπάρχουν τεράστια λάθη στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που δεν της επιτρέπεται να χρησιμοποιείται ως μπαμπούλας. Χαρακτήρισε δε, παράλογα και παράνομα τα όσα γίνονται.
Από την πλευρά του, ο κ. Πετράκος είπε πως θα ζητήσει τη Δευτέρα από το Περιφερειακό Συμβούλιο την επαναβεβαίωση της απόφασής του και πρόσθεσε ότι όσο πιο μαζική γίνει η αντίδραση, τόσο πιο δύσκολα θα κόβεται το ρεύμα. Τέλος, ανέφερε ότι θα ζητηθεί συνάντηση της επιτροπής και με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παν. Αλευρά.

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: