Κοινή συνέντευξη τύπου στο Βόλο

Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα .  Δεν χρωστάμε – Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια τους

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

ΤΡΙΤΗ  20/12/2011  ΩΡΑ 17.00 μ.μ.  στο Δίαυλο (Σκενδεράνη )

Με όρους ωμού εκβιασμού και με την απειλή της άμεσης διακοπής του ρεύματος, χιλιάδες νοικοκυριά καλούνται να πληρώσουν εκατοντάδες ευρώ για το χαράτσι, τη στιγμή που χιλιάδες οικογένειες δεν έχουν καν να πληρώσουν τον «κανονικό» λογαριασμό της ΔΕΗ! Κινδυνεύουν να βρεθούν έτσι καταχείμωνα χωρίς ρεύμα και άρα χωρίς θέρμανση και χωρίς τροφή.

Με το πιστόλι στο κρόταφο βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες. Το φάσμα της φτώχειας και της πείνας απλώνεται ραγδαία. Οι ουρές της ανεργίας επεκτείνονται. Η αντιλαϊκή πολιτική του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου και του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης της τρόικας (ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ) έκαναν τη ζωή μας κόλαση. Με το εισόδημά μας να λεηλατείται, τις απολύσεις να τσακίζουν κόκαλα, τα εργασιακά δικαιώματα και τις συμβάσεις να καταργούνται.

Το χαράτσι της ΔΕΗ για τα ακίνητα είναι παράνομο, βάρβαρο και άδικο !

Δε θα επιτρέψουμε να μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, καμιά οικογένεια χωρίς θέρμανση, κανένας συνάνθρωπός μας πεινασμένος, κανένας μόνος του!

Εκεί που αυτοί σπέρνουν την απελπισία, τη μοιρολατρία και την απογοήτευση, εμείς θα σπείρουμε την ελπίδα και τη διάθεση για αγώνα και διεκδίκηση.

Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Το κίνημα που έχει αναπτυχθεί ενάντια στα χαράτσια έχει πάρει πανελλαδικές διαστάσεις πλέον. Βρίσκεται σε κάθε πόλη, κάθε γειτονιά. Κάθε μέρα γίνεται πιο φανερή και πιο έντονη η πίεση που ασκεί στους κυβερνώντες. Αρχικά, αναγκάστηκαν να δώσουν παράταση 80 ημερών. Έπειτα, έκαναν ακόμη ένα βήμα πίσω λέγοντας ότι ευπαθείς ομάδες δε θα πληρώσουν και πλέον επιτρέπουν και διακανονισμό στην πληρωμή του ρεύματος και του χαρατσιού. Ταυτόχρονα, κινήσεις αλληλεγγύης εκφράζονται από πολλές πλευρές. Κυριότερη αυτή των εργαζομένων της ΔΕΗ τόσο σε πανελλαδικό (κατάληψη στο εκδοτήριο των λογαριασμών, αποφάσεις για επανασυνδέσεις κ.α.), όσο και σε τοπικό επίπεδο. Ακόμη πολλοί δήμοι ανά την Ελλάδα πήραν αποφάσεις να στηρίξουν ποικιλοτρόπως τους πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι, κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων. Τέλος, αποφάσεις στήριξης και αλληλεγγύης έχουν πάρει διάφορες κοινωνικές ομάδες που προσπάθησε να εμπλέξει η κυβέρνηση, από εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση και εφοριακούς μέχρι εργολάβους δημοσίων έργων και αστυνομικούς.

Μόνος τρόπος για να μην πληρώσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ, αλλά και όσα χαράτσια προσπαθήσουν να μας επιβάλλουν στο μέλλον είναι ο μαζικός, συντονισμένος, ενωτικός αγώνας μέσα από συνελεύσεις και επιτροπές γειτονιάς. Και στο Βόλο έχουν ήδη συσταθεί επιτροπές και συνελεύσεις σε συνοικίες και γειτονιές και θα συνεχίσουν να πολλαπλασιάζονται σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα.

Καλούμε όλες αυτές τις επιτροπές και συνελεύσεις που λειτουργούν, κάθε κίνηση, σύλλογο, σωματείο, αλλά και όλους τους πολίτες του Βόλου που δεν μπορούν ή και δε θέλουν να πληρώσουν το άδικο και βάρβαρο χαράτσι σε κοινή συγκέντρωση – διαδήλωση, αλλά και σε περεταίρω συντονισμό της δράσης μας.

Πέμπτη 22 Δεκέμβρη στις 18:00 στην πλατεία Ελευθερίας 

Πολίτες ενάντια στα χαράτσια                              

Τηλ επικοινωνίας – συντονισμού: 6972818088, 6973828009, 6976122210, 6972201507

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: