Μετά την πίεση των Πολιτών Ενάντια στα Χαράτσια απόφαση του Δ.Σ Σπάρτης

Μετά από την πίεση των πολιτών της Σπάρτης και τη μαζική τους παρουσία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τελικά ο Δήμος έλαβε απόφαση στήριξης του κινήματος.

Στο υπόμνημά τους αναφέρουν: ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Προς τον κ. Πρόεδρο

Του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης

Κ.Πρόεδρε,

Μετά την αδικαιολόγητη απόφασή σας να ΜΗΝ συμπεριλάβετε στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου  Σπάρτης της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου 2011, για την οποία υπήρξε έγγραφο αίτημα της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ,

Επανερχόμαστε και σας ζητούμε να συζητηθεί ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ το θέμα του ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ-ΕΕΤΗΔΕ- λόγω του εξαιρετικά επείγοντος χαρακτήρα του.

Ήδη οι προθεσμίες πληρωμής  του  τέλους εκπνέουν για πολλούς συμπολίτες μας που ή δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πληρώσουν το άδικο και αντισυνταγματικό χαράτσι, οι οποίοι κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην καρδιά του χειμώνα. 

Κύριε Πρόεδρε,

Είναι πολλοί οι δήμοι της χώρας που με την οφειλόμενη κοινωνική ευαισθησία επέλεξαν να σταθούν στο πλευρό των συμπολιτών τους, και εξέδωσαν ψηφίσματα και αποφάσεις με τις οποίες καλούν τους δημότες σε άρνηση πληρωμής του παράνομου χαρατσιού  και δίνουν εντολές στην άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών των δήμων τους , προκειμένου να προβαίνουν σε επανασύνδεση με το τμήμα ηλεκτροφωτισμού όπου γίνει διακοπή ρεύματος, της νομικής τους υπηρεσίας για αντιμετώπιση νομικών κυρώσεων κ.λ.π. (Ενδεικτικά αναφέρουμε τους δήμους Πάτρας, Μεσολλογγίου , Καβάλας, Λευκαδας,Ν.Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Νίκαιας-Ρέντη κ.λ.π.).

Πάρα πολλές κινήσεις πολιτών , σωματεία και κοινωνικοί φορείς έχουν προβεί σε συλλογικές δράσεις, και βέβαια είναι σημαντική η απόφαση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να καταλάβει το κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής στην Αθήνα.

Επίσης λόγω της αντισυνταγματικότητας του μέτρου, (για να μην αναφερθούμε και στα άπειρα λάθη υπολογισμού), εκκρεμεί προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας που θα εκδικαστεί στις αρχές Δεκεμβρίου.

Κατόπιν των προαναφερθέντων και επισημαίνοντας επίσης το ότι ήδη έχουμε μπει στο χειμώνα, ότι πολλοί είναι οι συμπολίτες μας που εξαρτώνται από φαρμακευτική αγωγή που χρειάζεται ψυγείο, πολλοί είναι ΑΜΕΑ ή υπερήλικες και μένουν μόνοι τους σε απομακρυσμένες περιοχές, και το δικαίωμα στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος είναι αδιαπραγμάτευτο για όλους και όλες,

Ζητούμε να συναινέσετε στη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως του εξαιρετικά σοβαρού αυτού θέματος.

ΚΑΙ ο Δήμος μας πρέπει να σταθεί ΔΙΠΛΑ και όχι απέναντι, στα δίκαια αιτήματα των πολλαπλά δοκιμαζόμενων πολιτών του.

Σπάρτη  23 Νοεμβρίου 2011

Η τελικά απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει: Αποφασίζει Ομόφωνα To Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης λαμβάνει ξεκάθαρα θέση ότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό και είναι παράλογο, αδιανόητο πρωτοφανές να το στερηθούν συμπολίτες μας και μάλιστα τους χειμερινούς μήνες όχι γιατί δεν ανταποκρίνονται στην υποχρέωσή τους να καταβάλουν το αντίτιμο του κόστους κατανάλωσης αλλά γιατί αδυνατούν να εκπληρώσουν μία άλλη εντελώς άσχετη με το εν λόγω αγαθό άδικη έκτακτη επιβολή ενός «χαρατσιού ». Το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης αντιλαμβάνεται και αφουγκράζεται τις δίκαιες αντιδράσεις ολόκληρου του Ελληνικού λαού εκφράζει την κάθετη αντίθεση του στα φοροχαράτσια που αποστέλλονται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ , αποφασίζει να στηρίξει με κάθε τρόπο κάθε εργαζόμενο , άνεργο ,συνταξιούχο , μικρό επαγγελματία , σπουδαστή που αρνείται να πληρώσει τα φοροχαράτσια είτε επειδή δεν μπορεί είτε επειδή με δική του ευθύνη δεν θέλει. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει και δίνει εντολή για την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου προκειμένου να στηρίξουν όλους όσους θα υποστούν τις συνέπειες της άρνησης πληρωμής των χαρατσιών με διακοπή ρεύματος , νομικές κυρώσεις κ.λ.π. Το Δημοτικό Συμβούλιο παράλληλα στηρίζει κάθε συλλογική δράση ενάντια στα φοροχαράτσια και για υποστήριξη όσων αρνούνται με ευθύνη τους να τα πληρώσουν. Η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί στον Πρωθυπουργό στους αρμόδιους υπουργούς και τη Διοίκηση της Δ.Ε.Η. στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε) στην εντόπια Εισαγγελική Αρχή να δημοσιοποιηθεί σε όλα τα Μ.Μ.Ε. Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει όπως την ημερομηνία εκδίκασης στο Συμβούλιο Επικρατείας του θέματος της συνταγματικότητας του συγκεκριμένου «τέλους» (χαρατσιού ) κατ΄ ουσίαν συμβολικά και επί 2ωρο να κλείσει το Δημαρχιακό κατάστημα Σπάρτης . Επιπλέον δε αποφασίζει την άμεση συμπαράστασή του σύσσωμο ή με αντιπροσωπεία του προεξάρχοντος και του Δημάρχου σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας δημοτών σε περιπτώσεις που εφαρμοστεί από τη Δ.Ε.Η. η διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε συμπολίτες , δημότες που δεν πλήρωσαν το συγκεκριμένο τέλος .

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: